KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

VIII Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia

Dnia 28 września 2018 r. nasza szkoła uczestniczyła w akcji "VIII Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia", organizowanej pod hasłem: "Młodsi sprawdzają, czy starsi tabliczkę mnożenia znają!"
Celem akcji było przypomnienie sobie tabliczki mnożenia, którą uczniowie w trakcie wakacji zdążyli zapomnieć, a dorośli mogli popisać się przed dziećmi doskonałą znajomością trudnych przypadków mnożenia.
Do tego dnia uczniowie przygotowywali się w szkole już od początku września na lekcjach matematyki, grając i bawiąc się z tabliczką mnożenia. Z klas IV i V zostali wybrani uczniowie, którzy opanowali tabliczkę mnożenia w stopniu mistrzowskim i to właśnie oni w piątek przeprowadzali "Egzaminy ". Przepytywani byli uczniowie, rodzice, pracownicy szkoły, którzy za poprawne odpowiedzi, zdobywali tytuł "Eksperta Tabliczki Mnożenia".

Koordynatorzy Lokalni:
Dorota Siejkowska
Małgorzata Wach
Jolanta Zbierska

Do zobaczenia za rok!!!