KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Świetlica szkolna czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 – 17.00.

Świetlica jest miejscem, w którym uczniowie naszej szkoły mogą miło, przyjemnie i pożytecznie spędzić czas przed i po lekcjach oraz w oczekiwaniu na zajęcia dodatkowe.

Głównym celem działalności naszej świetlicy jest zapewnienie uczniom opieki w czasie wolnym od zajęć dydaktycznych. Codziennie odbywają się różnorodne aktywności wynikające z planu pracy świetlicy:

  • zajęcia plastyczne i kreatywne
  • zabawy konstrukcyjne
  • gry i zabawy stolikowe
  • zajęcia tematyczne związane z celebrowaniem świąt typowych i nietypowych
  • zajęcia muzyczne
  • zabawy sportowe i ruchowe
  • zajęcia na świeżym powietrzu
  • różnorodne zajęcia cykliczne: ekologiczne, czytelnicze, filmowe, matematyczne, z elementami kodowania czy wykorzystujące technologie informacyjno-komunikacyjne
  • odrabianie zadań domowych

Staramy się, aby nasze świetlicowe aktywności uwzględniały potrzeby rozwojowe i edukacyjne naszych uczniów, były odpowiedzią na zainteresowania dzieci i zapewniały wszechstronny rozwój psychofizyczny. Współpracujemy z wychowawcami klas, nauczycielami, pedagogiem szkolnym i rodzicami. Realizujemy różnorodne projekty o charakterze edukacyjnym i społecznym.

Dbamy też o to, aby świetlica była miejscem, gdzie dzieci swobodnie się bawią, dużo śmieją, integrują się, nawiązują znajomości i przyjaźnie.

Zespół nauczycieli świetlicy w składzie:

Magdalena Kulig-Staniewska

Dorota Szewczyk

Milena Krawczyk

Joanna Łukasik

Małgorzata Ostrowska

Magdalena Krupa

Aleksandra Charciarek