KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

ŚWIETLICA ZAPRASZA W GODZINACH
7.00 – 17.00

Głównym celem zajęć świetlicowych jest zapewnienie dzieciom opieki przed lekcjami i po zajęciach. Ponadto w ciągu całego roku szkolnego realizowane są zadania dydaktyczne, wychowawcze i opiekuńcze.

Program świetlicy obejmuje miedzy innymi zadania związane z:

  • bezpieczeństwem w szkole i poza nią,dniami okolicznościowymi i świętami,
  • porami roku,
  • konkursami edukacyjnymi  i artystycznymi,
  • sportem i aktywnością ruchową,
  • zdrowiem i ekologią,
  • obsługą i wykorzystaniem technologii informacyjno - komunikacyjnej,
  • wycieczkami i ciekawymi spotkaniami.

Uczniowie są starannie przygotowywani do konkursów i turniejów. Mogą brać udział w różnych akcjach charytatywnych i kiermaszach okolicznościowych.

Codziennie, pod kontrolą nauczycieli świetlicy szkolnej dzieci mają możliwość odrabiania prac domowych i wyrównywania braków w nauce oraz korzystania z pomocy starszych kolegów.Szczególny nacisk kładziemy na wdrażanie dzieci do samodzielności, dbałości o higienę osobistą i kształtowanie postaw wzajemnego szacunku oraz rozwój kultury osobistej. Świetlica utrzymuje ścisłą współpracę z wychowawcami klas, pedagogiem szkolnym i rodzicami.