KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Osiągnięcia

Konkurs Zagrożone gatunki

Nasi wspaniali i zdolni uczniowie wzięli udział w szkolnym konkursie dotyczącym gatunków zwierząt zagrożonych wyginięciem. Klasy młodsze wykonywały prace plastyczne, a klasy starsze plakat. Otrzymaliśmy bardzo dużo ciekawych i pięknych prac – wybór zwycięzców był wyjątkowo trudny. Gratu...

Jesteśmy bardzo dumni, gdyż uczeń naszej szkoły, Franciszek Kaczorowski z klasy 6b zakwalifikował się do etapu Wojewódzkiego Konkursu Historycznego. Gratulujemy i czekamy na dalsze sukcesy!...

Podsumowanie konkursu fotograficznego

Zwycięzcy VII edycji konkursu fotograficznego Łódź w obiektywie – Ciekawe zakątki Bałut   w kategorii klas I – III Laura Zonenberg 1b –  IV  miejsce (opaska smartband),   w kategorii klas IV – VIII   Sara Śnieg 4b  –  I  miejsce&...

„Ciekawe zakątki Bałut”

Nasi uczniowie poznają „Ciekawe zakątki Bałut” i biorą udział w VII ogólnołódzkim konkursie fotograficznym ŁÓDŹ W OBIEKTYWIE - 2020   Laura Zonenberg 1b Ala Kaczyńska i Wiktoria Mierzejewska 4a Sara Śnieg i Karina Kopka 4b Blanka Werwińska 5a Lena Kotynia, Oliwier Dejda...

Podsumowanie konkursu Zabawka ze skrawka

Laureatami XVII ogólnołódzkiego charytatywnego konkursu "Zabawka ze skrawka" zostali: Aleksandra Saniuk 1b Zofia Ostrowska 2a Daria Bednarska 3b Krystian Oleksak 4a Jakub Maksajda 4a Eryk Krzychowicz 4b Maciej Siek 5b Wiktor Sajnóg 6a Hanna Dorobek 7a Gratulujemy! Dziękujemy w...

Charytatywna akcja "Zabawka ze skrawka"

Wyjątkowe prace naszych Uczniów na charytatywny XVII ogólnołódzki konkurs „Zabawka ze skrawka”. Dziękujemy...

Rozstrzygnięcie konkursu "Kreatywna ozdoba świąteczna" oraz zadania "Moja Polska"

Dziękujemy wszystkim Świetliczakom, którzy wzięli udział w zdalnych wyzwaniach świetlicowych. Każda z prac była niepowtarzalna, ciekawa i kreatywna. Gratulujemy Wam wszystkim świetnych pomysłów i wszystkich bez wyjątku zapraszamy po odbiór drobnych upominków po powrocie do szkoły. Nauczyci...

Rozstrzygnięcie konkursu Jesienny pejzaż

Drodzy Uczniowie! Otrzymaliśmy mnóstwo ciekawych prac plastycznych oraz wspaniałych, przyciągających wzrok zdjęć. Wybór laureatów był niezwykle trudny. Wszystkim uczestnikom gratulujemy kreatywnych pomysłów i „fotograficznego oka”. Wyniki w kategorii klas 1-3 – część ...

Sukces Dawida Rutkowskiego na Mistrzostwach Polski

Ogromny sukces naszego Dawida na Mistrzostwach Polski!!!! SP141 UKSSUPLES Gratulacje od całej społeczności Naszej Szkoły. Brawo dla Trenera Łukasz Góral ! Dziękujemy za ogrom pracy. To dopiero po początek!...

Ogólnopolskie turnieje zapaśnicze

W ostatni weekend 3-4 października 2020 uczniowie naszej szkoły walczyli na matach Ogólnopolskich Turniejów Zapaśniczych. W sobotę odbył się "III Łódzki WIR zapaśniczy", a w niedzielę "Wielka Nagroda Łodzi". Zdobyliśmy grad medali. W klasyfikacji drużynowej zajęliśmy II miejsce.   WYNI...