KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Osiągnięcia

Rozstrzygnięcie konkursu Jesienny pejzaż

Drodzy Uczniowie! Otrzymaliśmy mnóstwo ciekawych prac plastycznych oraz wspaniałych, przyciągających wzrok zdjęć. Wybór laureatów był niezwykle trudny. Wszystkim uczestnikom gratulujemy kreatywnych pomysłów i „fotograficznego oka”. Wyniki w kategorii klas 1-3 – część ...

Sukces Dawida Rutkowskiego na Mistrzostwach Polski

Ogromny sukces naszego Dawida na Mistrzostwach Polski!!!! SP141 UKSSUPLES Gratulacje od całej społeczności Naszej Szkoły. Brawo dla Trenera Łukasz Góral ! Dziękujemy za ogrom pracy. To dopiero po początek!...

Ogólnopolskie turnieje zapaśnicze

W ostatni weekend 3-4 października 2020 uczniowie naszej szkoły walczyli na matach Ogólnopolskich Turniejów Zapaśniczych. W sobotę odbył się "III Łódzki WIR zapaśniczy", a w niedzielę "Wielka Nagroda Łodzi". Zdobyliśmy grad medali. W klasyfikacji drużynowej zajęliśmy II miejsce.   WYNI...

XI Mistrzostwa Łodzi w Bule

W piątek 2 października 2020 uczniowie z klasy 8a oraz 8b zdobyli złoty i srebrny medal XI Mistrzostw Łodzi w Bule (klasyfikacja szkół podstawowych).   Gratulujemy naszym wspaniałym sportowcom!...

IV edycja ogólnopolskiego konkursu „Świat za sto lat. Jak go sobie wyobrażasz”

5 września na Placu Szczepańskim w Krakowie odbyła się uroczystość zamknięcia “Serca Kapsuły Czasu”.   Zapraszamy do obejrzenia filmu przedstawiającego Kapsułę Czasu przed gmachem głównym Muzeum Narodowego w Krakowie, w której zostały zamknięte prace naszych uczniów   &nb...

04 lutego 2020 roku odbyło się uroczyste podsumowanie I Edycji Międzyszkolnego Konkursu Matematyczno-Fotograficznego Policzalność: I miejsce: Martyna Goss sp 141 Szasza Fabian sp 189 II miejsce Błażej Stawski sp 116 Adam Pasiński sp 141 Bartosz Skępiec sp 141 III miejsce Maja Wach sp 202 Blanka Werwiśnka ...

Podsumowanie XVI Ogólnołódziego Konkursu

8 stycznia odbyło się uroczyste podsumowanie XVI Ogólnołódziego Konkursu "Zabawka ze skrawka". Z przyjemnością informujemy, że wyjątkowo piękne prace naszych Uczniów zostały docenione. Nasi laureaci: Martyna Goss z 5d Nella Mucha i Marcin Frączkowski z 6a Karolina Trzpil, Jagoda Mac...

VIII Mistrzostwa Polski Młodzików w zapasach

W dniach 22-24 listopada 2019 roku odbyły się VIII Mistrzostwa Polski Młodzików w zapasach w stylu wolnym. Reprezentacja naszej szkoły w składzie: Kamil Wielgus - 44 kg, Tymon Tomczyk - 44 kg, Dawid Rutkowski - 62 kg debiutowała na tak poważnej imprezie. Nasi uczniowie dali z siebie wszystko, ale do zdobycia ...

Konkurs plastyczno-poetycki Mój nauczyciel

W październiku w naszej szkole odbył się konkurs plastyczno-poetycki pod hasłem Mój Nauczyciel zorganizowany przez p. Paulinę Karbowiak i p. Milenę Krawczyk. Otrzymaliśmy mnóstwo pomysłowych prac. Wszystkim uczestnikom gratulujemy. A poniżej lista laureatów: Konkurs plastyczny Klasy 1-3 1 mie...

VI ogólnołódzki konkurs fotograficzny „Łódź w obiektywie 2019”

23 września odbyło się uroczyste podsumowanie VI ogólnołódzkiego konkursu fotograficznego „Łódź w obiektywie 2019”. Motywem przewodnim były tereny zielone Łodzi. Prace naszych uczniów: Adama Pasińskiego klasa 5b oraz Michała Cychnera klasa 8a otrzymały wyróżnienie. GRAT...