KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Światowy Dzień Poezji

Dnia 21 marca obchodziliśmy w naszej szkolnej bibliotece Światowy Dzień Poezji. Z tej okazji pojawiła się wystawa książek i wierszy znanych polskich poetów. Uczniowie przypominali sobie treść najbardziej znanych utworów oraz czytali inne mniej znane wiersze. Niektórzy w wolnej chwili układali swoje wiosenne utwory poetyckie. Przykład poniżej.

,,Wiosenne rady nie od parady"
Na górze róże, na dole wiosna,
a Ty bądź zawsze piękna i radosna.
Dbaj o siebie i o zieleń,
odżywiaj się zdrowo i ubieraj kolorowo.
Nie zapomnij o muzyce oraz o gimnastyce.
Książka też Ci może być potrzebna,
niezależnie od tego, czy jesteś wesoła czy wściekła.
Możesz przyjść do biblioteki,
by zdobyć jeszcze więcej pozytywnej energii.
Czy słońce czy deszcz,
możesz zawsze ułożyć tu wiersz.

Aut.: Kinga Dubielak, Weronika Malec kl. VII A.