KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Zdrowe śniadanie w 1b

22 października klasa 1b przygotowywała zdrowe śniadanie. Działanie było podsumowaniem tygodniowych rozmów o zdrowiu. Dzieci tworzyły piramidę żywienia i dzięki temu doskonale poradziły sobie ze zrobieniem zdrowych kanapek. Było kolorowo i smacznie....

Pasowanie na czytelnika

Jedno pasowanie już za nami, a teraz kolejne. Tym razem pasowanie na czytelnika. Uczniowie klasy 1b odwiedzili szkolną bibliotekę i złożyli obietnicę szanowania szkolnych książek. Dzieci miały okazję sprawdzić ciężar szkolnej kroniki, ale przede wszystkim poznać zasady wypożyczania książek, zapoznać się z księgozbiorem...

Ślubowanie klas 1

Pasowania nadszedł czas, będzie uczniem każdy z nas..... 15 października w naszej szkole odbyło się ślubowanie klas 1. Uczniowie elegancko ubrani odśpiewali hymn państwowy, wyrecytowali wiersze i zaprezentowali swój talent wokalny. Dyrekcja szkoły jednogłośnie oceniała, że zasłużyli na miano i pasowała wszystkic...

Zbiórka makulatury zakończona

Zbiórka makulatury zakończona. Zebraliśmy 1670 kg!!!    Uczniowie, którzy zebrali najwięcej makulatury:   I miejsce Czarek Fortecki 8a – 430 kg  II miejsce Adam Pietrzak 6c – 245 kg  III miejsce Julian Krzychowicz 6c – 207 kg  IV miejsce Szym...

Ogólnopolskie turnieje zapaśnicze

W ostatni weekend 3-4 października 2020 uczniowie naszej szkoły walczyli na matach Ogólnopolskich Turniejów Zapaśniczych. W sobotę odbył się "III Łódzki WIR zapaśniczy", a w niedzielę "Wielka Nagroda Łodzi". Zdobyliśmy grad medali. W klasyfikacji drużynowej zajęliśmy II miejsce.   WYNI...

XI Mistrzostwa Łodzi w Bule

W piątek 2 października 2020 uczniowie z klasy 8a oraz 8b zdobyli złoty i srebrny medal XI Mistrzostw Łodzi w Bule (klasyfikacja szkół podstawowych).   Gratulujemy naszym wspaniałym sportowcom!...

Europejski Dzień Języków Obcych

26 września obchodzimy w naszej szkole Europejski Dzień Języków Obcych. Z tej okazji uczniowie SP 141 wykonali plakaty promujące naukę języków obcych. Ekspozycja ciekawych i pomysłowych prac plastyczno-językowych zachęci do nauki języków obcych, a także wzbogaci wystrój szkolnego korytarza....

Sprzątanie Świata 2020

Uczniowie naszej szkoły wraz z rodzicami wzięli aktywny udział w weekendowej akcji Sprzątania Świata w Parku Źródła Olechówki. Była to zarówno praktyczna lekcja ekologii, jak i możliwość integracji ze środowiskiem lokalnym.  ...

IV edycja ogólnopolskiego konkursu „Świat za sto lat. Jak go sobie wyobrażasz”

5 września na Placu Szczepańskim w Krakowie odbyła się uroczystość zamknięcia “Serca Kapsuły Czasu”.   Zapraszamy do obejrzenia filmu przedstawiającego Kapsułę Czasu przed gmachem głównym Muzeum Narodowego w Krakowie, w której zostały zamknięte prace naszych uczniów   &nb...

Międzynarodowy Dzień Kropki

Klasy 1 świętowały Międzynarodowy Dzień Kropki, by obudzić w sobie kreatywność, uwierzyć we własne siły i talent, a także bawić się doskonale. Uczniowie poznali historię Vashti, która dzięki malutkiej kropce uwierzyła w swoje możliwości. Dzisiaj w klasie Ic kropki posłużyły nam jako tło obrazu i elemen...